Læsø - klassisk tang tag

Strandby, Læsø ... og lidt fra downunder

Aug 14, 2018, by Susanne Jensen

Her er en fantastisk historie fra mig : Susanne.

Har MS. For et par år siden, hørte jeg om OOH. Et skib, der sejlede jorden rundt med  folk med sclerose. Tænkte: WOW. Søgte og UPS, jeg kunne komme med fra Australien. Ok. Det havde jeg, ikke troede og jeg ikke sejlet før. Jeg ankom til Sydney, mødte 4 andre. De kom fra forskellige dele af verden og 4 danske besætningsmedlemmer. Vi påmønstrede OOH. Jeg måtte snakke Engelsk, så alle kunne være inddraget i samtalen. Så her var en udfordring for mig.

Vi sejlede afsted, om aften og det var så smukt. Tænk, at jeg var her. Blev rørt. Sikke en mulighed, at modtage. Jeg var i Sydney. Spændt på hvad der ventede forud.

Vi sejlede langs kysten, men hold da hvor det gyngede. Der var lagt en plan for, hvad vi skulle lave hver især. Hvornår, jeg havde vagten, gøre rent og lave mad. Så det krævede samarbejde. Dejligt, at vi alle skulle deltage og spændende at se, hvordan vi hver især gør tingene.

MEN: Vi kom ud på åbent hav og der var ikke stille.  Det blæste og OOH gyngede i takten med bølgerne. Jeg havde ikke prøvede det her, men det gik fint. Indtil jeg skulle under dæk. Puha. Det var ikke sjovt og vi skulle sejle om natten. Havde også nattevagt, som gik ud på at sidde og holde øje med de forskellige skibe, om der var fare forude.

Da der var gået et par dage tænkte jeg - DET GØR JEG IKKE IGEN.  Skal jeg være her i næsten 3 uger?? Småt med plads, folk jeg ikke kender, ingen bad, og måtte kun tale engelsk.

Fik mange blå mærker pga. høj søgang. Havde virkelig ondt af mig selv.

Kom så i land, fik bad, dejligt mad. Mærkeligt, at være i land igen. Se noget af stedet.

Jeg skulle sejle op til Carrins. Vejret blev mere stille og jeg havde en dejlig tur med oplevelser, som jeg aldrig vil glemme.

Hørte om, at OOH sejlede Danmark rundt. DET vil jeg da prøve.

Tog op til Standby. Påmønstrede OOH. Der var havnefest. Der var ” åbent Skib”. Havde mange besøgende. Virkelig hyggeligt. Vi var i Strandby i 2 dage, inden vi tog videre mod Læsø.

Der var igen høj søgang. Igen tænkte jeg; ALDRIG  MERE. Men vi kom hurtigt i land.

Kan kun sige: Det har give mig, så meget at være ombord på OOH, har give mig SÅ meget udfordring, både fysik og psysisk. Jeg kom med rollator, (pga. balance).  Og kan mærke en forbedring efter 3 dage.

Har mødt mange dejlige mennesker på min tur, som har en stor betydning for mit liv.

Kommer nok aldrig til at elske sclerosen, men hvis jeg ikke havde den, ville jeg ikke have mødt OOH og de forskellige mennesker, som har beriget mit liv.

SÅ: EN KÆMPE TAK FOR OOH og Mikkel Anthonisen, som står for alt

Med venlig hilsen Susanne Jensen.

This article was written by