IMG_4795.JPG

OOH ER FORSINKET TIL FREDERIKSHAVN PGA. VEJRET

Classic Aug 6, 2017, by

Sejlbåden Oceans of Hope, som i disse uger sejler Danmark Rundt, er forsinket i sin ankomst til Frederikshavn. På grund af hård vestenvind med pust i kulingstyrke er det blevet besluttet at sejle tilbage gennem Limfjorden i stedet for at tage den kortere tur nord om Skagen fra Thyborøn, hvor båden og dens besætning af mennesker med sklerose netop har deltaget i Fiskedagene.

Oceans of Hope har nu meldt deres ankomst til Frederikshavn tirsdag d. 8. august ca. kl. 14. Der vil undervejs blive gjort et kort stop på Læsø mandag d. 7. august med ankomst der i løbet af aftenen.

Iben Skydt, som er opvokset i Frederikshavn og er en del af besætningen både på turen Danmark Rundt og tidligere på jordomsejlingen fra 2014 til 2015 udtaler om forsinkelsen: 'Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Frederikshavn og fortælle om, hvordan Oceans of Hope gennem sejlads og vores stærke fællesskab skaber rammerne for, at mennesker kan komme ud i verden og ind i livet. Men vi har måttet bøje os for vejrguderne..' Mikkel Anthonisen, som er stifter af Oceans of Hope og skipper på båden tilføjer: 'Ja, vi er som sejlere underlagt naturens kræfter. Kræfter, vi ikke selv er herrer over. I virkeligheden det samme vilkår, som mennesker med sklerose lever under – og alle os andre for den sags skyld. Det, at man ikke kan vide, hvad morgendagen bringer.'

Den nu udskudte ankomst til Frederikshavn er da også stadig med et forbehold. Der er nemlig noget kraftig vind under opsejling fra syd, hvilket vil kunne gøre færden videre sydover fra Frederikshavn vanskelig. Men båden og dens besætning gør, hvad de kan.

This article was written by