oceans_md9959.jpg

Oceans of Hope sejler igen ud på de store have

News Jul 13, 2019, by

Oceans of Hope sejler igen ud på de store have

Oceans of Hope sejler igen i år på sommertogt, og udover at besøge en række danske havne, sejler Oceans of Hope over Nordsøen til Skotlands østkyst. Besætningen består som altid af mennesker med sygdommen sklerose. 

Som et led i årets sommertogt afvikles et pilot forskningsprojekt ombord. Stifter af Oceans of Hope, læge og sømand Mikkel Anthonisen, udtaler: ”Vi ser under vores sejladser, hvordan det at være i et stærkt fælleskab ombord på båden med et fælles mål får det bedste frem i mennesker. Folk kan pludselig mere, end de troede, de kunne, både fysisk og mentalt. Det er meget interessant, hvad der sker. Så i år forsøger vi at undersøge det mere systematisk eller videnskabeligt, kan man sige. Vi ser på den fysiske og mentale tilstand hos vores sklerosebesætningsmedlemmer før og efter sejladsen”.

Iben Skydt, som sejlede med på en del af jordomsejlingen med Oceans of Hope tilbage i 2014-2015 bekræfter, hvad Mikkel Anthonisen siger: ”At have været en del af jordomsejlingen på Oceans of Hope betød, at mit liv med sklerose tog en ny drejning. Jeg blev mindet om, at selv om sklerosen havde forandret mit liv, kunne jeg stadig kaste mig ud i det ukendte, stadig lade mig udfordre både fysisk og mentalt, og genvinde en styrke jeg troede jeg havde mistet.”

Turen over Nordsøen stiller store krav til skib og besætning. Sejlbåden Oceans of Hope, en 67 fods stålbåd er bygget til at sejle kapsejlads i modvind i stormvejr i Sydhavet og som sådan meget sødygtig. Båden er i år blevet gjort grundigt i stand til turen over Nordsøen. Sommertogtet og forskningsprojektet ombord er støttet af Trigon Fonden fra Frederikshavn. Bestyrelsesformand i Trigon Fonden, Karsten Bøgh, udtaler: ”Vi har siden fondens stiftelse 1970 støttet forskning i sklerose og i kræft. Vores motto er ”Kunsten at kunne”, og vi ser et stærkt slægtskab med ånden i Oceans of Hope. Vi skal skabe muligheder for mennesker”. Mikkel Anthonisen supplerer: ”Det handler om, at vi har tillid til hinanden og tør rejse ud i en uforudsigelig fremtid – sammen. Og det gælder ikke kun mennesker med sklerose, det gælder os alle sammen!”

At Oceans of Hope nu sejler rundt i Danmark, giver en enestående mulighed for at besøge båden og høre personlige historier om, hvordan det er at blive udfordret af livet og møde det igen med et andet udgangspunkt. Se vores ruteplan og følg sommertogtet på vores Facebook: Oceansofhope eller vores hjemmeside www.oceansofhope.org

Vores motto er:
UD I VERDEN – IND I LIVET

This article was written by