20170811_135335.jpg

TAK FOR EN FORRYGENDE DANMARK RUNDT CLASSIC 2017

Classic Aug 19, 2017, by Mikkel Anthonisen

Oceans of Hope Danmark Rundt Classic er slut og båden ligger nu igen på sin vante plads i Skovshoved Havn. Majestætisk hviler hun i sine fortøjninger med den selvfølgelighed, hvormed hun også bragte os jorden rundt. Aldrig har hun svigtet os i vores bestræbelser på at komme Ud i verden – Ind i livet.

 

Vi har sejlet Danmark Rundt og genoplevet følelsen fra jordomsejlingen. Overalt er vi blevet taget i mod med åbne arme og åbne hjerter. Skibet er ladet med tro, håb og kærlighed – og det samme er vi blevet mødt med. Turen Danmark rundt bekræfter os i det, vi godt vidste: At det vigtigste ikke er, hvor vi sejler, men hvem vi er sammen med, og hvordan vi er sammen. Om vi sejler i det smukke stille sydfynske øhav, Stillehavet, det Tasmanske Hav eller om vi befinder os på kanten af verden i Thyborøn ved vi, at vi kan sejle hvorhen vi vil – hvis vi vil. Og vi ved, vi kan stole på hinanden og på vores smukke båd.

 

We are Oceans of Hope har vi slagfærdigt gjaldet i hver en havn. Men det var altid i inklusionens og fællesskabets navn. Alle, der sejlede med jorden rundt, var inviteret til at deltage i Oceans of Hope Classic, og nogle og tyve fra i alt fem forskellige lande havde mulighed for at komme og sejle med. Stolte ambassadører for det vi står for, og det vi kan. Og med ønske om at fortælle omverdenen om det igen – og invitere andre med ombord. Vi er en organisation i udvikling. Rigtig mange spændende ting åbner sig for os for tiden. Derfor er det vigtigt, at vi samtidig værner om den unikke ånd, der kendetegner os. Det er nu ret nemt. Nytilkomne falder helt intuitivt ind i rytmen. Fordi det sådan set er ret enkelt. Vi skaber gennem sejlads og det at være på en båd rammen for et kærligt fællesskab med en stærk historie og et meningsfuldt formål – i kontakt med hinanden og i kontakt med naturen. Her kan mennesker udfolde deres bedste sider og bidrage til helheden, sådan som vi dybt indeni ønsker.

 

Sidste officielle besøg var i Århus, hvor modtagelsen af os var ligeså hjertelig som i resten af Danmark og verden. MS besætningsmedlem, Jette Lyngsø, og hendes mand Karsten var vores værter og sammen med den lokale afdeling af Scleroseforeningen, bystyret repræsenteret ved Hans Schou, Sailing Aarhus, Egmont Højskolen, Århus Sejlklub og Jette og Karstens personlige venner sørgede de for, at opholdet blev uforglemmeligt med fællesspisning og sang på en af årets smukkeste sommeraftener akkompagneret af det berømte Stente Band med glansnummeret ”The bravehearted crew of the Oceans of Hope”. Et budskab, der nok var kendt allerede landet rundt. Men som vi alle ved, så gør det en stor forskel ikke blot at høre om en stor bedrift, men at opleve den og mærke den. Helt fysisk. Ombord på 45 tons, 20 m stålbåd. Ja, vi har sejlet jorden rundt. Og ja, det er og var modige hjerter, der turde rive sig løs af sklerosens fangarme, gribe livet og stige ombord på håbets båd.

 

#WeAreOceansofHope 

 

UD I VERDEN – IND I LIVET

Tak til alle, ikke mindst til Iben, Joan, Jette og Jens i planlægningsudvalget for deres fantastiske arbejde. Tak til alle besætningsmedlemmer: Iben, Jacob, Inia, Eva, Jerome, Christina, Joan, Johnny, Nicola, Kaj, Katarina, Marie, Pia, Trille, Dorthe, Jette, Sus, Helle og Martin, David, Mathis, Dennis, Mogens, Anne, Jonas og Thilde.

 

 

Tak til hele Danmark for at tage imod Oceans of Hope

This article was written by

Mikkel Anthonisen

Founder, doctor and skipper